/ Secundair onderwijs / Zo start je

Mini-onderneming

In een veilige omgeving groeien in ondernemende vaardigheden met een eigen onderneming.
Secundair onderwijs - Derde graad

Een nieuw webplatform

Een nieuw webplatform betekent heel wat nieuwe mogelijkheden, maar ook veranderingen en misschien nog wel wat bugs. Weet alvast dat we nog een aantal maanden intensief verder werken om het hele platform te optimaliseren!

Hoe je start hebben we in een webinar gegoten en het staat op deze pagina nog even in stapjes toegelicht

Raak je er alsnog niet uit, contacteer ons, we helpen je op weg!

De voorbereiding vanuit je lerarenaccount

Had je reeds een account op de Vlajo-website, dan is die behouden. Alleen… konden we geen wachtwoorden overzetten naar de nieuwe database omdat die geëncrypteerd werden opgeslagen. Voor je kan inloggen moet je dus even langs aanmelden en dan wachtwoord vergeten. Zo kan je je nieuwe wachtwoord instellen en opnieuw inloggen.

Als je nog geen account als leerkracht of docent hebt, dan kan je die aanmaken via de aanmeldknop. Kies voor registreren als ‘leercoach’.

Voor wie onze oude website gewoon was… de kenniscentra bestaan niet meer en werden omgezet naar Vlajo-bibs. Daar raak je niet zomaar in, je hebt een toegang nodig.

1 Programma-aanvraag

  • Doe een programma-aanvraag > kies de gepaste formule + geef de juiste facturatiegegevens mee in de opmerking.
  • Je regionale Vlajo-coördinator zal deze goedkeuren.

2 Voorbereiding Vlajo-bib

Vanuit Vlajo voorzien we bij het project een default (standaard) bib waarin alle essenciële kennissnacks zitten. Na goedkeuring van je programma-aanvraag kan je de volledige bib raadplegen.

  • Maak desgewenst een differentiatie aan op de default bib van het project. Kies een voor jou logische naam.

3 Aanmaken preset

Als leerkracht beslis je op voorhand welk project jouw leerlingen kunnen aanvatten. Je bepaalt bovendien via de formule de mogelijkheden die ze hebben en via de bib-differentiatie of je extra inhouden wil klaarzetten.

  • Maak een preset aan volgens jouw standaarden. Wanneer je leerlingen hun project willen aanmaken moeten zij deze preset selecteren (als de preset ontbreekt, kunnen zij niet verder..).

Je leerlingen aan de slag!

Account

Elke leerling maakt een account aan op de Vlajo-website. 

  • Zorg ervoor dat de leerlingen in hun account zeker de juiste school koppelen! Zoeken op straatnaam of gemeente maakt dat eenvoudiger. 
  • We bieden LeerID aan voor de leerlingen uit het secundair onderwijs. Zij kunnen de koppeling zelf maken in hun account.

Pas wanneer alle leerlingen uit een team geregistreerd zijn kan de volgende stap genomen worden.

Project aanmaken

Eén teamlid registreert als (voorlopig) woordvoerder het project. Die kiest op basis van de school in diens account de juiste leercoach en preset en geeft het project een voorlopige naam.

Aan de slag!

Milestones

Alle teamleden kunnen nu inloggen en aan de hand van de Milestones starten met het project. De Milestones zijn eigenlijk het stappenplan om het project te doorlopen. Leerlingen kunnen zelf aangeven als ze klaar zijn met een Milestone-item, zo zien ze de vooruitgang. Bij de Milestones kunnen ze telkens bijhorende relevante kennissnacks openen.

Vlajo-bib

De bib bevat alle informatie die leerlingen kunnen gebruiken tijdens het project. Sommige items komen terug in de Milestones, andere niet. Via de bib kunnen ze in de thematische modules meer informatie vinden. Indien je een differentiatie-bib maakte, zullen ze die fiches ook in de bib terugvinden.

Projectfiche

Hier vinden de leerlingen de administratieve stappen terug. Ze kunnen er het project beheren, waarbij ze soms doorklikken naar de Vlajo-hub voor het beheer van hun Showroom, Market, aandeelhouders, rapportering enz. 

De Showroom en Market

We voorzien voor elk project een knappe webstek waar ze hun project volledig kunnen voorstellen, met een eigen url, en de mogelijkheid tot video, blogs en webverkoop (wettelijk in orde!).

Heb je vragen of wil je meer info?

Contacteer onze regionale projectcoördinatoren voor secundair onderwijs, zij helpen jou graag verder.