/ Secundair onderwijs / Praktische info

VlajoChallenge

Een virtuele winkel beheren in een spannende klaschallenge.
Secundair onderwijs - Eerste graad Secundair onderwijs - Tweede graad Secundair onderwijs - Derde graad

Technische needs voor VlajoChallenge

Om VlajoChallenge in klas te spelen heb je het volgende nodig:

  • voor elke leerling een pc/laptop/tablet met Google Chrome of Firefox (IE en edge zijn af te raden, omdat deze de website niet steeds correct weergeven)
  • voor de leerkracht een pc met beamer
  • een goede internetverbinding: er dient niets geïnstalleerd te worden om de computers, daar het spel volledig online werkt

VlajoChallenge kan eveneens gespeeld worden van op de gsm maar een groter scherm is wel handiger.

Prijs

Als leerkracht kan je een gratis lerarenaccount aanmaken op de spelwebsite van VlajoChallenge. Hiermee kan je het spel alvast verkennen en gratis 2 proefrondes spelen om het in de vingers te krijgen.

Daarnaast voorzien we een korte training voor leerkrachten in de Vlajo Academy. Na deze training krijg je toegang tot de bibliotheek waar je leerplannen, vindt, de spelhandleiding, werkbundels voor de leerlingen, toelichting voor de leercoach, tips en tricks en nog veel meer. 
Een extraatje: na deze training krijg je naast de gratis bibliotheek ook automatisch een deelnamecertificaat.

  • Volg het VlajoChallenge-Groeipad voor leraren:
    meld je aan > kies Vlajo Academy > zoek het juiste Groeipad > schrijf je in en doorloop op eigen tempo

Voor de leerlingen is er een ‘credit’ nodig om te kunnen spelen. Deze vraag je aan via jouw lerarenaccount op de spelwebsite. Een credit kost 8,5 euro. Hiermee speelt de leerling het hele spel mee, dus 2 oefenrondes en max. 26 echte rondes.

Evelien Minnen
Evelien Minnen
leerkracht atheneum malle

Vandaag hebben we op onze school met alle derdejaars en leerlingen van het vierde die niet mee op buitenlandse studiereis zijn, Vlajo Challenge gespeeld. Het enthousiasme was enorm. Zelfs de leerlingen die totaal geen economische richting volgen en leerkrachten die in een ander studiegebied lesgeven waren laaiend enthousiast. De leerlingen wilden bij het belsignaal aan het einde van dag niet stoppen.Dit project gaan we dus zeker volgend jaar opnieuw herhalen. We hebben eveneens geen enkel technisch probleem gehad, het spel werkte prima.